Cites II

Wateragaam (Physignathus Cocincinus) v.a. €50,-

Artikel 13 van 70

De Wateragaam

De wateragaam, de naam zegt het al, een echte waterliefhebber. Deze prachtige verschijning wordt veel gehouden door de reptielenhouder met wat meer ruimte. De felgroene kleur en de stekelige kam over de rug van het dier, maakt het een indrukwekkende verschijning. De wateragaam wordt wel 80 tot 90 cm lang en kan wel 20 jaar worden. 


Herkomst 

De wateragaam komt oorspronkelijk uit Zuidoost Azië en delen van China. Zij komen voor in regenwouden, altijd in de nabijheid van water. 

Gedrag 

De wateragaam is een dagactief dier. Zij zijn dol op zwemmen en op klimmen. De wateragaam zul je niet snel aantreffen op de bodem. Deze dieren kunnen zowel solitair als in groepen (1 man en meerdere vrouwen) leven. 

Huisvesting 

De minimale maat voor het houden van een wateragaam is 150x100x200 cm. Wanneer er meerdere dieren bij elkaar gezet worden, zal het terrarium groter moeten zijn. De wateragaam voelt zich het meest prettig in een tropisch ingericht terrarium. Het zijn echte klimmers, dus takken en/of schors zijn/is een must. Wateragamen zwemmen graag en badderen daarom in hun waterbak. Deze bak moet redelijk groot zijn. Er kan gekozen worden voor een paladarium, waarbij de onderkant voor 1/2 gevuld is met water. Wateragamen doen graag hun behoeftes in het water, dus een filter is aan te raden wanneer er gekozen wordt voor een paladarium. De wateragaam heeft een temperatuur nodig tussen de 26 graden (koele kant) en de 36 graden (warme kant). Onder de hotspot mag de temperatuur oplopen tot de 40 à 45 graden. Deze koele en warme kant kunnen gecreëerd worden door middel van een lagere en hogere wattage aan beide kanten van het terrarium. De wateragaam is een dagactief dier en daarom hebben zij ook uvb verlichting nodig. De luchtvochtigheid in de bak moet tussen de 80 en 90 % zijn. Dit kan bereikt worden door meerdere keren per dag handmatig te sproeien of door een automatisch sproeisysteem aan te schaffen. Het terrarium kan aangekleed worden met echte of nepplanten, stenen, schors en hout. 

Voeding 

Een wateragaam is een omnivoor. Zij eten zowel insecten als plantaardige voeding. Zij eten voornamelijk krekels, sprinkhanen, kakkerlakken, andijvie, regenwormen, paardebloemen, wortel en af en toe banaan en meloen. De voedseldieren moeten ook gevoerd worden om ze levend te houden. Volwassen wateragamen mogen eens in de zoveel tijd een babymuis gevoerd krijgen. Jonge wateragamen krijgen 4x in de week calcium met d3. Volwassen wateragamen krijgen 2x in de week calcium met d3. 


 

Wilt u weten of dit dier op voorraad is en de actuele prijs van dit dier, kunt u contact opnemen met de winkel.

De dieren zijn af te halen in de winkel tijdens onze openingstijden op onderstaand adres. 

Voordat u langskomt raden wij aan telefonisch contact op te nemen met de winkel en de dieren te reserveren waar u interesse in heeft.


Reserveren kan voor 1 dag zonder aanbetaling en 1 week met aanbetaling.

Welle Diertotaal
Laarderweg 3
1402BA Bussum
035-6934211

 

© 2016 - 2024 welle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel