Syrische Hamster (Goudhamster) €12,50

Vorige Artikel 6 van 24 Volgende

Voor de actuele voorraad van de dieren kan er contact worden opgenomen met de winkel, reserveren van dieren is mogelijk.


Syrische hamster

Gedrag: Rustig, kan erg tam worden, kan fel zijn/bijten, nachtactief.
Leefwijze: Solitair
Huisvesting:100x40x40cm
Levensverwachting: 2-3 jaar
Voeding:Hamstervoer, groente, fruit en insecten.
Lengte:12-17cm
Temperatuur:Kamertemperatuur


Klik hier voor een selectie van producten die wij hebben voor de Syrische hamster.


De Syrische Hamster

Hamsters zijn leuke, schattige, knuffelige een aaibare huisdiertjes om te zien en ze kunnen ook erg tam worden. Hamsters slapen overdag en kunnen soms bijten bij het wakker maken. Voor kinderen kan dat minder leuk zijn. Goed inlezen is belangrijk, zodat er een overwogen keuze wordt gemaakt.

Syrische hamsters zijn hamsters die schemer- en nachtactief zijn. Syrische hamsters worden veel gehouden als huisdier; ze zijn rustig en zien er schattig en knuffelbaar uit, echter zijn ze zijn door hun kleine formaat kwetsbaar en vinden het vaak niet leuk om overdag wakker gemaakt te worden.
Ze komen voor in veel verschillende kleuren en vachtstructuren zoals langharig en satijn. De goudkleurige Syrische hamster wordt ook wel goudhamster genoemd. Alle andere kleuren vallen onder de naam Syrische hamster.

Syrische hamsters worden gemiddeld tussen de 2-3 jaar oud, ze hebben een gewicht van 130-200 gram en een lengte van 12-17 centimeter.


Gedrag
Syrische hamsters zijn schemer- en nachtactief. Overdag slapen ze graag en laten zich daarom overdag niet graag zien. Syrische hamsters zijn vaak erg rustig van karakter en worden vaak erg tam. Bij de Syrische hamster is het erg belangrijk dat de hamster heel rustig wordt benaderd. Ze kunnen wat sneller schrikken dan de dwerghamsters en soms bijten. Voor drukke kinderen is een Syrische Hamster niet geschikt.
Syrische hamsters doen net als alle andere hamsters, graag hamsteren. Ze proppen de wangetjes vol met eten en nemen dit mee naar het hol of een andere verstopplek.
In de natuur houden Syrische hamsters een winterslaap, dit gebeurd meestal bij een temperatuur onder de 10 graden. Het is niet nodig voor de gezondheid van een Syrische hamster om een winterslaap te houden.
Bij het hanteren is het belangrijk om de hamster rustig en voorzichtig op te pakken van onderen. De handen kunnen een kommetje vormen en zo kan de hamster voorzichtig opgeschept worden. 


Huisvesting
Syrische hamsters hebben veel ruimte nodig het is aan te raden om een groot hok te nemen. Als richtlijn kan 100x50x50 aangehouden worden. Deze hamsters leven normaal gesproken laag bij de grond en zien slecht diepte. Een hok met verdiepingen moet zodanig ingericht worden dat ze niet van grote hoogte kunnen vallen. 
Syrische hamsters kunnen gehouden worden in een terrarium, traliekooi of aquarium. Een hok moet goed afgesloten kunnen worden, zodat de hamster niet kan ontsnappen door openingen of tralies. 

Hamsters graven veel in de natuur en maken hierbij veel verschillende gangen en (slaap)kamers. Het is daarom aan te raden om een dikke laag bodembekking in de kooi aan te brengen. De hamster kan het natuurlijke graafgedrag vertonen naar behoefte.  Voor de verschillende kamers kunnen diverse huisjes worden geplaatst in de kooi, deze dienen goed donker te zijn zodat de hamster goed kan slapen overdag. 

Hamsters zijn dol op badderen in zand. Hiervoor kan een badzandbakje worden neergezet met daarin badzand. Vogelzand is niet geschikt, omdat hier scherpe deeltjes inzitten.

De meeste hamsters zijn zindelijk en doen hun behoefte graag op hamstergrind, hiervoor zijn ook speciale toilethuisjes te koop. Ook kan dit grind in een gewoon bakje worden gedaan. Kattengrind is niet geschikt, omdat dit vaak klompvormend is en dat kan gevaarlijk zijn bij inslikken.
Hamsters zijn graag in beweging en in de natuur lopen ze meerdere kilometers per dag. Het is voor een hamster belangrijk om een looprad in de kooi te hebben, zodat ze in de renbehoefte kunnen voorzien. Ook is het mogeljik de hamster los te laten lopen in een geschikte knaagdierren, let wel altijd op dat de hamster niet ontsnapt.

Hamsters moeten veel knaagmogelijkheden in de kooi hebben. De tanden van een hamster groeien altijd door en hebben slijtage nodig. De huisjes van de hamsters kunnen van hout zijn, knaaghout zoals wilg en tunnels van hout gemaakt. Natuurlijke knaagstenen zijn ook geschikt om aan te knagen. In de kooi moet veel gedaan worden om de hamster bezig te houden. Hamsters vinden veel dingen interessant zoals tunnels, wipjes, nestmateriaal, gedroogd fruit, knaagmateriaal, klimmogelijkheden (niet te hoog), hanghuisjes etc.
De bodembedekking voor de hamster mag een dikke laag vormen. Hamsters vinden het leuk als hier wat afwisseling in plaats vindt. Stofvrije bodembedekking heeft de voorkeur, omdat dit fijner is voor mens en dier. De hamsters kunnen hier wel moeilijker in graven. Voor het graven is een luchtigere bodembedekking meer geschikt zoals zaagsel en hooi, hier komt wel meer stof vanaf.

De kooi moet regelmatig schoon gemaakt worden. Wekelijks alle vieze bodembedekking vervangen. 


Voeding
Syrische hamsters hebben een complete voeding nodig met dierlijke eiwitten. Pelletvoeding kan geschikt zijn omdat de hamster niet kan kiezen en alle voedingstoffen goed binnenkrijgt. Hamsters zijn bij gemengd voer geneigd de lekkere dingen uit te kiezen, hierbij is het belangrijk dat het voer helemaal opgegeten wordt, voordat nieuw wordt aangeboden. 
Hamsters zijn ook dol op snacks en deze zijn er in veel soorten. De natuurlijke snacks zijn het beste om te geven, want hier mogen ze wat meer van hebben. Vooral snacks waarbij de tanden goed slijten zijn goed om te geven.


Ziekte en aandoeningen
Een hamster die zich goed voelt is levendig, heeft een mooie vacht, ademt rustig en heeft normale ontlasting. Hamsters die zich niet lekker voelen hebben vaak de volgende verschijnselen: Sloom, lustoloos, vermagering, opgetrokken rug, wattige vacht, drinken veel water of hebben diarree. Diarree bij de hamster kan voorkomen door verkeerde voeding of overmatig snacks voeren. Diarree kan ook komen door infectie met een bacterie die darmontstekingen veroorzaakt, dit wordt vaak 'natstaart' of 'wet tail' genoemd. Meestal wordt natstaart veroorzaakt door stress, vooral jonge hamsters kunnen hier snel last van hebben. Wij verkopen Syrische hamsters liever niet onder de 8 weken oud om stress en dus ook natstaart te voorkomen. Bij natstaart moet snel gehandeld worden, omdat ze hier snel aan kunnen overlijden. Het advies is om ten allen tijden rustig om te gaan met een hamster om stress zoveel mogelijk te voorkomen. 

Hamsters kunnen hartklachten, suikerziekte, tandproblemen, verkoudheid of longonsteking krijgen. Ook kunnen hamsters parasieten krijgen zoals mijten en wormen. Bij hoge temperaturen kunnen vooral bloedmijten sneller toeslaan. In de zomer is het verstandig hamsters hier preventief tegen te behandelen met een Anti-Parasiet medicijn en zijn vaak een maand werkzaam.

Syrische hamsters hebben geurklieren op de flanken, waardoor de vacht daar vaak wat vochtig is. Bij mannen is dit meer ontwikkeld. Vrouwlijke syrische hamsters scheiden elke 4 dagen een witte substantie uit, dit hoort bij de normale cyclus.


Geslachtsonderscheid
Afstand tussen de geslachtsopeningen is bij de man groter. Bij de mannen groeit er vaak haar tussen de geslachtsopeningen.


Aanschaf
Wij gaan ervanuit dat klanten zich goed inlezen voordat ze een dier aanschaffen. Voor vragen zijn wij bereikbaar per telefoon of mail. Klik hier voor een selectie van producten die wij hebben voor de Syrische hamster.

Aangepaste openingstijden ! !

Welle Diertotaal
Laarderweg 3
1402 BA Bussum
035-6934211

Openingstijden

Maandag:        Gesloten
Dinsdag:           13:00 - 17:00
Woensdag:      13:00 - 17:00
Donderdag:     13:00 - 17:00
Vrijdag:             13:00 - 17:00 
Zaterdag:         09:00 - 17:00
Zondag:            Gesloten

Bezorgen van Dieren & Terraria

Kunt u uw huis niet uit?
Het is mogelijk dieren bij u thuis te laten bezorgen! Dit kan ook met hok/terrarium en toebehoren. Alles wat er nodig is voor uw huisdier!
Voor meer informatie zijn wij bereikbaar per mail of telefoon.
Alleen terraria bezorgen ook mogelijk.

Maatregelen in de winkel i.v.m. coronavirus !

  • Kom niet met groepen naar de winkel
  • Kom niet naar de winkel als u ziekteverschijnselen heeft
  • Houdt 1,5 meter afstand
  • Blijf niet langer dan nodig in de winkel
  • Dieren vasthouden tijdelijk niet toegestaan

Aanbieding

© 2016 - 2020 welle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel