Russische Dwerghamster €12,50

Artikel 4 van 28

Voor de actuele voorraad van de dieren kan er contact worden opgenomen met de winkel, reserveren van dieren is mogelijk.


De Russische Dwerghamster

Hamsters zijn leuke, schattige, knuffelige een aaibare huisdiertjes om te zien en ze kunnen ook erg tam worden. Hamsters kunnen soms bijten. Voor kinderen kan dat minder leuk zijn. Ze zijn nacht actief, wat betekent dat ze eigenlijk altijd overdag slapen. Goed inlezen is belangrijk, zodat er een overwogen keuze wordt gemaakt.

Russische dwerghamsters worden veel gehouden als huisdier. Ze zijn rustig en zien er schattig en knuffelaar uit. De russische dwerghamster kan erg tam worden en kan beter alleen gehouden worden, heel soms gaat het in een koppel. Ze zijn er in diverse kleuren grijs, bruin, wit, pearl, blauw en zwart.

Herkomst: Noord-Kazachstan, Siberie en Rusland. 
Levensverwachting: 2 jaar
Gewicht: 45-65gr
Lengte: 8-11cm
Gedrag: Russische dwerghamsters zijn schemer- en nachtactief. Ze zijn vaak rustig van karakter en worden meestal erg tam. Bij een hamster is het erg belangrijk dat deze rustig wordt benaderd. Ze moeten opgetild worden met 2 handen en de handen moeten in een kommetje gehouden worden. Let bij jonge hamsters erop dat ze niet zomaar van je hand afrennen. De russische dwerghamster leeft in de natuur solitair net als alle andere hamsters. Deze soort kan als enige van alle hamstersoorten in de winter van vachtkleur veranderen, in winter kunnen ze wit kleuren. De russische dwerghamster houdt geen winterslaap, maar kan in torpor gaan. Torpor is een soort ruststand, waarbij de stofwisseling afneemt en de lichaamstemperatuur omlaag gaat naar zo'n 20 graden. Let dus altijd op als u denkt dat uw russische dwerghamster overleden is of de temperatuur niet gezakt is en uw hamster in torpor zit. De temperatuur altijd langzaam laten oplopen als u uw hamster uit torpor wilt halen.
Russische dwerghamsters doen net als alle andere hamsters, graag hamsteren. Ze proppen de wangetjes vol met eten en nemen dit mee naar het hol of een andere verstopplek.
Huisvesting: 70x40x40cm / 80x40x50cm of groter. Deze hamsters leven normaal gesproken laag bij de grond en zien slecht diepte. Een hok met verdiepingen moet zodanig ingericht worden dat ze niet van grote hoogte kunnen vallen. Zet het verblijf nooit in de zon of op de tocht.
Ruissche dwerghamsters kunnen gehouden worden in een terrarium, traliekooi of aquarium. Een hok moet goed afgesloten kunnen worden, zodat de hamster niet kan ontsnappen door openingen of tralies. Sommige jonge dwerghamsters kunnen door tralies heenkruipen en ontsnappen. Een knaagdierterrarium of hok met dichte zijkanten is daarom vaak een veilige keuze.
Hamsters graven veel in de natuur en maken hierbij veel verschillende gangen en (slaap)kamers. Het is aan te raden om een dikke laag bodembekking in de kooi aan te brengen van zo'n 10-15cm, zodat de hamster het natuurlijke graafgedrag kan vertonen naar behoefte.  Voor de verschillende kamers kunnen diverse huisjes worden geplaatst in de kooi, deze dienen goed donker te zijn zodat de hamster goed kan slapen overdag. 
Hamsters zijn dol op badderen in zand. Hiervoor kan een badzandbak of badzandhuisje worden neergezet met daarin badzand. Vogelzand is niet geschikt, omdat hier scherpe deeltjes inzitten.
De meeste hamsters zijn zindelijk en doen hun behoefte graag op hamstergrind, hiervoor zijn ook speciale toilethuisjes te koop. Ook kan dit grind in een gewoon bakje worden gedaan. Kattengrind is niet geschikt, omdat dit vaak klompvormend is en dat kan gevaarlijk zijn bij inslikken.
Hamsters zijn graag in beweging en in de natuur lopen ze meerdere kilometers per dag. Het is voor een hamster belangrijk om een looprad of loopschijf in de kooi te hebben, zodat ze in de renbehoefte kunnen voorzien. Ook is het mogeljik de hamster los te laten lopen in een geschikte knaagdierren, let wel altijd op dat de hamster niet ontsnapt.
Hamsters moeten veel knaagmogelijkheden in de kooi hebben. De tanden van een hamster groeien altijd door en hebben slijtage nodig. De huisjes van de hamsters kunnen van hout zijn, knaaghout zoals wilg en tunnels van hout gemaakt. Natuurlijke knaagstenen zijn ook geschikt om aan te knagen. In de kooi moet veel gedaan worden om de hamster bezig te houden. Hamsters vinden veel dingen interessant zoals tunnelswipjesnestmateriaalgedroogd fruitknaagmateriaalklimmogelijkheden (niet te hoog), hanghuisjes etc. Met al deze producten kan de leefomgeving zo natuurlijk en uitdagend mogelijk worden ingericht, tegenwoordig noemen we dat ook wel hamsterscaping.
BodembedekkingPapierkorrelkatoenbodemhennepvezel, hooi, stro, hamsternest. De bodembedekking mag een dikke laag vormen van zo'n 10-15cm. Hamsters vinden het leuk als er afwisseling is in bodembedekking en er mogen ook diverse soorten in de kooi worden gelegd, zodat deze ontdekt kunnen worden. Stofvrije bodembedekking heeft de voorkeur, omdat dit fijner is voor mens en dier. Hooi of stro kan eventueel gemengd worden met de bodembedekking voor een luchtigere en betere mogelijkheid tot graven voor de hamster in de bodem. Houdt er rekening mee dat hooi, stro en zaagsel wel stoffig zijn.
Verzorging: De kooi moet regelmatig schoon gemaakt worden. Wekelijks alle vieze bodembedekking vervangen. Dagelijks vers drinkwater geven en voeding zo nodig aanvullen. Hamster dagelijks op gezondheid controleren.
Voeding: DwerghamstervoerRussische dwerghamsters hebben een complete voeding nodig met dierlijke eiwitten. Pelletvoeding kan geschikt zijn omdat de hamster niet kan kiezen en alle voedingstoffen goed binnenkrijgt. Hamsters zijn bij gemengd voer geneigd de lekkere dingen uit te kiezen, hierbij is het belangrijk dat het voer helemaal opgegeten wordt, voordat nieuw wordt aangeboden. 
Dwerghamsters zijn ook dol op snacks en deze zijn er in veel soorten. De natuurlijke snacks zijn het beste om te geven, want hier mogen ze wat meer van hebben. Vooral harde snacks en een knaagsteen waarbij de tanden goed slijten zijn goed om te geven. Ze zijn vaak ook dol op kruidentrosgierstknaaghuisjes en knaagtunnels.
Hanteren: Bij het hanteren is het belangrijk om de hamster rustig en voorzichtig op te pakken van onderen. De handen kunnen een kommetje vormen en zo kan de hamster voorzichtig opgeschept worden. 
Geslachtsonderscheid: Afstand tussen de geslachtsopeningen zijn bij de man groter. 
Geslachtsrijp: met 5 tot 6 weken, maar ze kunnen ook al met 4 weken oud geslachtsrijp zijn. Mochten er jongen geboren worden en u wilt daarna niet verder fokken kunt u ze het beste scheiden van de moeder met 4 weken oud.
Ziekte en aandoeningen:
Een hamster die zich goed voelt is levendig, heeft een mooie vacht, ademt rustig en heeft normale ontlasting. Hamsters die zich niet lekker voelen hebben vaak de volgende verschijnselen: Sloom, lustoloos, vermagering, opgetrokken rug, wattige vacht, drinken veel water of hebben diarree. Diarree bij de hamster kan voorkomen door verkeerde voeding of overmatig snacks voeren. Hamsters kunnen hartklachten, suikerziekte, tandproblemen, verkoudheid of longonsteking krijgen. Ook kunnen hamsters parasieten krijgen zoals mijten en wormen. Bij hoge temperaturen en lage weerstand kunnen deze parasieten sneller toeslaan. In de zomer en bij jonge dieren is het verstandig hamsters hier preventief tegen te behandelen met een Anti-Parasiet medicijn en zijn vaak een maand werkzaam.
Aanschaf
Een russische dwerghamster is te koop voor €12,50
Een russische dwerghamster met hok en toebehoren is te koop vanaf €90,-


Wilt u weten of dit dier op voorraad is en de actuele prijs van dit dier, kunt u contact opnemen met de winkel.

De dieren zijn af te halen in de winkel tijdens onze openingstijden op onderstaand adres. 

Voordat u langskomt raden wij aan telefonisch contact op te nemen met de winkel en de dieren te reserveren waar u interesse in heeft.


Reserveren kan voor 1 dag zonder aanbetaling en 1 week met aanbetaling.

Welle Diertotaal
Laarderweg 3
1402BA Bussum
035-6934211

 

© 2016 - 2024 welle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel