Fret v.a. €100,-

Artikel 5 van 34

Fret
Latijnse naam: Mustela Putorius Furo

Fretten zijn hele speelse, vrolijke en intelligente dieren. Ze blijven ook zo speels als ze volwassen zijn.,Fretten lopen graag los in huis of gaan met tuigje om mee op pad. Deze dieren moeten wel opgevoed worden, anders blijven ze bijten. Fretten hebben ook speciale medische zorg nodig, met deze kosten moet rekening gehouden worden.

Herkomst: Gedomesticeerd en gefokt vanuit de bunzing.
Lengte: Moertjes 35 tot 55 cm. Rammetjes 45 tot 60 cm.
Levensverwachting:  6-10 jaar
Leefwijze: Solitair. Ze kunnen wel tot maximaal 3 dieren samen gehouden worden. Meerdere mannen samen kunnen dan het beste gecastreerd worden.
Gedrag: Intelligent, erg speels, grappig, leergierig, ongehoorzaam. Fretten moeten opgevoed worden tot sociaal dier. Ze zijn van nature een solitair roofdier en bijten dan ook vanaf een leeftijd van 8-10 weken in alles wat ze tegen komen. Dit bijgedrag kan afgeleerd worden door ze na het bijten in de nekvel te pakken te wachten tot ze gapen(zich overgeven). Dit moet herhaald worden zo vaak als nodig, de ene fret snapt het al na 1 dag en de andere is zo koppig dat je bezig blijft. De moederfret doet dit vastpakken in de nek ook bij haar jongen om ongewenst gedrag af te leren. 
Geur: Fretten hebben een hele specifieke lichaamsgeur, met name als ze nog niet gecastreerd zijn.

Voeding: Frettenvoer, hoogwaardig kattenvoer en muizen.
Huisvesting:  Frettenkooi 80x75x86,5cm of 78x48x70cm voor 1 dier, met meerdere losloopuren per dag. Een groter hok met bodemoppervlak van minimaal 200x80cm is natuurlijk veel beter, dit kunnen mogen ook verdiepingen zijn. Zeker als de loslooptijd beperkt is, is een heel groot verblijf echt nodig. Fretten gaan zich snel vervelen en houden van rennen, dus dat is altijd beperkt in een kooi. Het buiten houden van fretten is ook mogelijk. Zorg wel voor een ontsnappingsproof verblijf en houdt rekening met dat ze goed kunnen graven en zich door kleine openingen kunnen wringen. Fretten worden bijna altijd zindelijk en hebben daarom een toilet nodig met stofvrije vulling zoals papierkorrel. Geen klontvormende kattenbakvulling hiervoor gebruiken, dit is niet geschikt. Er is verder geen bodembedekking nodig, maar wel iets om in te slapen. Dit mag een schuilplaats zijn waar ze lekker in kunnen liggen, maar fleecedekens vinden ze eigenlijk altijd het fijnst. Ze kunnen zich onder in de fleecedekens wikkelen en dat vinden ze altijd fijn liggen. 
Speelgoed voor fretten: Uitrekbare tunnels, tunnel met meerdere uitgangen, spiraaltunnels, hangmatten, hangtunnels, balletjes met rinkel, kattenspeelhengel met muis eraan, bewegende ballen (op batterijen) en nog veel meer.

Fretten zijn gek op rubber, houdt dit uit hun buurt, omdat ze dit vaak proberen op te eten.
Temperatuur: ​15-21 graden. Onder 7 graden en boven de 29 graden moeten de dieren een plek hebben in het verblijf om op te warmen of af te koelen.
Geslachtsbepaling: Vrouw, ook wel moertje genoemd, is te herkennen aan dat de geslachtsopeningen dichter bij elkaar liggen dan bij de man. Een man, ook wel rammetje genoemd, is dan kook te herkennen aan het verder uit elkaar liggen van de geslachtsopeningen. Mannetjes worden groter en zwaarder dan vrouwtjes. Het gedrag van mannetjes is over het algemeen ook gemoedelijker.
Ziektes en Aandoeningen:


 


Wilt u weten of dit dier op voorraad is en de actuele prijs van dit dier, kunt u contact opnemen met de winkel.

De dieren zijn af te halen in de winkel tijdens onze openingstijden op onderstaand adres. 

Voordat u langskomt raden wij aan telefonisch contact op te nemen met de winkel en de dieren te reserveren waar u interesse in heeft.


Reserveren kan voor 1 dag zonder aanbetaling en 1 week met aanbetaling.

Welle Diertotaal
Laarderweg 3
1402BA Bussum
035-6934211

© 2016 - 2024 welle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel