Slijkspringer (Periophthalmus Argentilineatus ) v.a. €9,99

Artikel 95 van 139


De Slijkspringer 
Latijnse naam: Periophthalmus sp.
       
De slijkspringer is een bijzondere vis, want deze vis leeft voornamelijk boven water. Ze kunnen goed zwemmen in het water, maar op het land ook goed springen en jagen op voedsel. Ze komen vooral voor in mangrovebossen en leven in brak water. Ze kunnen handtam worden en voedsel uit de hand eten, dit maakt ze een leuk huisdier voor kinderen.

Herkomst: Afrika / Australië met name mangrovebossen, moerassen en zout en brak water langs de kust.
Levensverwachting: 15-20 jaar
Lengte: 15-30cm
Gedrag: Slijkspringers zijn dag en nachtactief en zeer vermakelijk om naar te kijken. Ze kunnen erg actief bezig zijn met graven en opzoek zijn naar voedsel. Ze springen door met hun flexibele ruggengraat en vinnen kracht te zetten en kunnen zo een halve meter ver springen als ze volwassen zijn. Slijkspringers kunnen gemakkelijk getraind worden om van je hand af te eten. Zo kunnen ze ook gedroogd voer, vlokvoer en granulaat uit de hand eten. Het zijn actieve vissen, die ook doen aan graven om een eigen territorium af te bakenen. 
Huisvesting: Aquarium 60x30x30cm, terrarium 60x40x40cm of terrarium 45x45x45cm. Hun bijnaam is ook wel Mud Skipper. Ze leven graag op zand/kleigrond die heel vochtig is met poeltjes. In gevangenschap kan het verstandig zijn om een klein poeltje met water te maken en een pompje, zodat er geen stilstaand water ontstaat. Stilstaand water kan snel vies worden en voor bacteriën zorgen. Ook moet er aan het water zout toegevoegd worden. De kwaliteit van het water mag hard zijn. Ze hechten niet veel waarde aan een precieze mate van zout, in de natuur drogen de poeltjes immers ook in en zal het zoutgehalte stijgen in een poeltje. Slijkspringers zijn erg territoriaal, een grotere huisvesting kan voorkomen dat ze gaan vechten. Ook barrières plaatsen kan helpen om ruzies te voorkomen, omdat ze elkaar dan niet zien. Vaak maken ze dit zelf ook al door te graven in het zand. De dieren leven voornamelijk op het land, het hok mag daarom ook vooral uit land bestaan met een klein beetje water, vergelijkbaar met een paludarium.
Temperatuur: Dag 26-32 graden. Met koude plekken van 20-22 graden.
PH: 7,5-8,5
UVB lamp: Ja aan te raden, UVB voor schemerdieren zoals kikkers en voor plantengroei.
Luchtvochtigheid: 100%
Bodembedekking: Aquariumzand zo fijn mogelijk, eventueel vermengd met klei.
Voeding: Insecten zoals krekels, wormen, krabben, vlokvoer vis, granulaat vis, gedroogde insecten. Voer wat niet beweegt kan het beste uit de hand gevoerd worden. Dit kan elke dag aangeboden worden, bij levende insecten geven is al snel duidelijk of de slijkspringer honger heeft, want dan gaat hij jagen.
Verzorgen: Water verversen elke 1-2 weken. Zand elke 3 maanden uitspoelen.
Ziektes en aandoeningen:    
Huidproblemen: Op de huid kan rotting ontstaan door een vies aquarium of vies aquariumwater. Het is verstandig om het aquariumwater elke 1-2 weken voor 10-25% te verversen. Let op dat de slijkspringer ook niet goed kan tegen alle elementen in kraanwater. Het is nodig aquasafe toe te voegen aan nieuw water.
Aanschaf en kosten:  
De aanschaf van een slijkspringer is vanaf 10 euro per dier.
De aanschaf van een slijkspringer met aquarium of terrarium en alle toebehoren is te koop vanaf €175,-  
De maandelijkse kosten voor bodembedekking en voeding zijn zo rond de 10 euro. 


Wilt u weten of dit dier op voorraad is en de actuele prijs van dit dier, kunt u contact opnemen met de winkel.

De dieren zijn af te halen in de winkel tijdens onze openingstijden op onderstaand adres. 

Voordat u langskomt raden wij aan telefonisch contact op te nemen met de winkel en de dieren te reserveren waar u interesse in heeft.


Reserveren kan voor 1 dag zonder aanbetaling en 1 week met aanbetaling.

Welle Diertotaal
Laarderweg 3
1402BA Bussum
035-6934211

© 2016 - 2024 welle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel